Page 10 - 16 th Chapter - Colour
P. 10

ආහාර කාණ්ඩතේ තතෝරාගත් අයිතම කිහිපයක ගෘහ ඒකක මාසික පරිත ෝජන්‍ය සහ වියදම - 2019


 සාමාන්‍ය පරිත ෝජන්‍ය
 දිස්ත්‍රක්කය
 ළුදු කැකුළු සහල් (කි.ග්‍රෑ.)  ළුදු කැකුළු සම්බා සහල්   රතු කැකුළු සහල් (කි.ග්‍රෑ)  රතු කැකුළු සම්බා සහල්   සම්බා සහල් (කි.ග්‍රෑ.)  රතු න්‍ාඩු සහල් (කි.ග්‍රෑ)  ළුදු න්‍ාඩු සහල් (කි.ග්‍රෑ.)  තිරිඟු පිටි (කි.ග්‍රෑ.)  සාමාන්‍ය පාන් (කි.ග්‍රෑ.)  මයිළුර් පරිප්පු (කි.ග්‍රෑ.)  කුකුල් මස් (කි.ග්‍රෑ.)  බලයා (කි.ග්‍රෑ.)  තකලවල්ලා (කි.ග්‍රෑ.)  ත







 (කි.ග්‍රෑ)
 (කි.ග්‍රෑ)

 ගාල්ල  4.7  0.5  21.2  1.5  2.6  0.0  0.1  0.8  4.4  3.0  1.3  1.1  0.6  25  3.3  1.3  3.7
 මාතර  6.1  0.4  28.3  0.2  1.2  0.0  0.0  0.5  2.7  2.6  0.8  1.4  0.5  28  3.7  1.1  4.1
 හම්බන්තතොට  3.1  0.5  35.9  0.6  0.5  0.0  0.2  0.4  1.6  2.2  1.1  1.8  0.5  34  3.4  0.9  3.8
 දකුණු පළාත  4.8  0.4  27.1  0.8  1.6  0.0  0.1  0.6  3.2  2.6  1.1  1.4  0.5  28  3.4  1.2  3.8
 ශ්‍ර ලංකාව  5.6  0.7  7.5  0.3  4.9  1.1  10.6  1.8  3.5  2.3  1.7  0.4  0.3  27  2.6  1.3  3.9


 සාමාන්‍ය පරිත ෝජන්‍ වියදම

 ළුදු කැකුළු සහල්   ළුදු කැකුළු සම්බා   සහල් (රු)  රතු කැකුළු සහල්   රතු කැකුළු සම්බා   සහල් (රු)  සම්බා සහල් (රු)  රතු න්‍ාඩු සහල්   තිරිඟු පිටි (රු)  මයිළුර් පරිප්පු (රු)  කුකුල් මස් (රු)  බලයා (රු)  තකලවල්ලා (රු)  තපොල්තගඩි (රු)  රට඿ුණු (රු)  කිරිපිටි (රු)  හීනි (රු)


 දිස්ත්‍රක්කය  ළුදු න්‍ාඩු සහල් (රු)  සාමාන්‍ය පාන් (රු)

 (රු)
 (රු)
 ගාල්ල  380  45  1,640  128  300  (රු)  3  10  79  543  499  629  660  443  1,211  387  1,167  404
 මාතර  478  30  2,122  13  150  0  3  53  348  451  401  839  359  1,331  463  997  449
 හම්බන්තතොට  214  38  2,570  48  74  2  14  43  218  389  529  883  307  1,392  405  847  409

 දකුණු පළාත  372  38  2,024  71  196  2  9  62  400  457  530  772  383  1,294  416  1,034  420
 ශ්‍ර ලංකාව  467  66  595  31  528  105  963  187  493  402  872  219  249  1,178  329  1,153  423
 යුලාශ්‍රය - ජන්‍ තල්ඛන්‍ හා සංඛයාතල්ඛන්‍ තදපාර්තතම්න්තුව ( ගෘහ ඒකක ආදායම් හා වියදම් සමික්ෂණ අවසන් වාර්තාව - 2019)
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15